Interactief Klankconcert Pleiadès

Pleiadès is een klankensemble dat zich verdiept in de kennis van het genezen met de stem (soundhealing). 7 vrouwen vormen samen één krachtig kanaal dat klankvibraties laat doorstromen naar de ruimte en de toehoorders. De harmonische boventonen die hierbij ontstaan werken in op  lichaam en geest … en bieden als het ware een helend klankbad aan.

Voor Pleiadès is de wijsheid van oude culturen een bron van inspiratie en improvisatie.  Elk concert is uniek vermits de klanken, de trillingen en liederen zich ontvouwen in functie van de aanwezige energie.

Samen met het publiek maakt Pleiadès een mystieke reis doorheen tradities van oorspronkelijke Natives van overal op aarde en brengt klanken, mantra’s en liederen met een oude ziel, een eigen verhaal … heel puur.

Het concert start met een inleidend woordje gebracht door Jevva Patoor. Daarna begeleidt Iris Pattyn het publiek om hun eigen stem te ontdekken en te laten klinken. Je hoeft hiervoor geen zangtalent te hebben, laat je meevoeren en je eigen klanken spontaan opborrelen, en laat ze horen als je wil.

Je zal merken dat jouw klanken en de klanken van Pleiadès als vanzelf samensmelten tot één groot klanktapijt.

Wees welkom, ontspan, voel, zing en geniet !!!

Van harte,

Iris Pattyn, Leen Baveghems, Marleen Gijselinck, Kerlijne Leunis, Martine Sterckx, Sabine Sulmon, Gudrun Vandekerckhove

Eerstkomende Events

 17 februari om 19u30 – Kerk in Asbeek

Afbeeldingsresultaat voor art deco kerk Asbeek

Heilige Familiekerk
Kerspier 20  – 1930 Asse
Start 19u30  – 15 euro inkom

Reservaties :  kerlijne.leunis@telenet.be

 17 maart om 14 u – Shamballa (Deinze)

Foto

Workshop met Iris Pattyn : “Jouw stem als instrument van genezing”

Soundhealing is een van de oudste vormen van genezing. Sinds het begin der tijden gebruiken mensen klanken als medicijn en soundhealing was een belangrijk onderdeel van de esoterische mysteriescholen in Egypte en later in Griekenland (zie Pythagoras).

Vele natuurvolkeren begrijpen de wetten en de krachten van klanken en gebruiken deze in een dagelijkse context .

Tijdens deze workshop zul je onder begeleiding van Iris Pattyn, de gelegenheid krijgen om je stem op verschillende manieren te laten klinken die heilzaam zijn voor jezelf en de groep.

Iris werkte nà haar studies fotografie & film jarenlang als geluidsingenieur op diverse filmsets. Door die ervaring verdiepte ze zich steeds meer en meer in de verschillende niveaus en klankkleuren van de menselijke stem. Het is haar passie te leren luisteren, ook voorbij het hoorbare. Daartoe ging ze de rituelen van aarde gebonden volkeren bestuderen en nam deel aan diverse ceremonies waar werd gezongen. Na 20 jaar onderzoek en toepasbare technieken van allerlei wijsgerige strekkingen (die van sjamanen, maar ook die van monniken, derwisjen enz.) ondersteunt zij sinds lange tijd mensen in de zoektocht naar hun eigen harmonie. Het is haar passie om als ‘soundhealer’ mensen te helpen en te ondersteunen bij hun levenspad.

Nà de workshop kan je je stem laten meeklinken met het mystiek klankkoor Pleiadès.

 

Zing mantra’s en sacrale klanken mee met het mystiek klankkoor Pleiadès o.l.v. Iris Pattyn

Onder leiding en inspiratie van Iris tunen Marleen, Sabine, Kerlijne, Leen, Martine en Gudrun in op het pleiadisch bewustzijn en vormen zij samen één kanaal dat de universele energie via klanken en liederen laat doorstromen naar alle aanwezigen.

Zij brengen mantra’s en sacrale klanken in een harmonische samenzang. De boventonen die hierbij ontstaan, resoneren met de omgeving en werken in op lichaam en geest, van wie zich hiervoor openstelt. Op deze wijze bieden zij een helend klankbad aan, en maken tevens een mystieke reis doorheen de oude culturen.

Het klankconcert heeft geen vast opgebouwd programma van liedjes omdat Iris de klanken en liederen laat opbouwen in functie van de aangevoelde energie met het publiek.

Geleidelijk aan worden jullie uitgenodigd om samen met Pleiadès klanken en mantra’s mee te zingen zodat je de klanken ook van binnenuit kan ervaren.

Nà het concert is er een korte gelegenheid om wat na te praten.

 

Verplicht inschrijven bij Shamballa:  vercouilliel@hotmail.com   0474/74 87 04

Adres: Ten Bosse 78, Deinze

Workshop met Iris Pattyn : “Jouw stem als instrument van genezing” 

Wie : Iris Pattyn

Wanneer : 17 maart 2018 – van 14u tot 16u

Prijs : 33 € (incl. drank en versnaperingen)

 

Aansluitend : Klankconcert “Zing mantra’s en sacrale klanken mee met het mystiek klankkoor Pleiadès o.l.v. Iris Pattyn”

Wie : Pleiadès o.l.v. Iris Pattyn

Wanneer 17 maart 2018 – van 17u tot 19u

Prijs : 17 € (incl. drank en versnaperingen)

 

Combiticket voor workshop èn klankconcert : 45 € (incl. drank en versnaperingen)

Adres : Shamballa – Ten Bosse 78 in Deinze .

Ga eens een kijkje nemen op onze website …      www.pleiades.eu

Videofragment:

Dit zijn korte videofragmenten uit opnames tijdens het concert met Chris Joris in de Contourkapel te Mechelen op 5/12/2015